Scenarkivet /

GAS 2016

GAS

Göteborg Art Sounds 2016 söker efter musikaliska uttryck som utforskar mellanrummen, där konstformer och genrer omvandlas till något nytt för att sedan klingande förmedlas, från artister till publik och tillsammans blir vi lyssnare. Årets festival äger rum den 20-29 oktober.

Den 24-25 oktober presenteras workshopen Sound & Beat som leds av danska duon Kasper Bai Andersen (gitarr) och Lisbeth Diers (slagverk). Sound & Beat är en workshop och konsert som bygger på mötet mellan ljud och rytmer och där genrer möts för att tillsammans skapa något oväntat. Deltagarna är elever från Kulturskolan i Askim-Frölunda-Högsbo. 

 

Kvällen den 28 oktober badar i klanger och bilder, en ljudmiljö att vila i och att långsamt bli en del av, där rörelsen stannar och där lyssnandet blir ett medskapande tillstånd. Kvällen inleds med kanadensiska ljudkonstnären Myriam Bleaus audiovisuella verk Soft Revolvers. Därefter presenteras Skin of Their Light där Göteborgsbaserade Dan Söderqvist samarbetar med franska Diane Drubai (video) och australienska musikerna Alison Lewis och Saxon Joergensen. Kvällen avslutas med en konsert av och med Twice A Man.

 

Medverkande

Musik

Sök