Scenarkivet /

Off the record 2

Ljudkonst ”Off the Record 2” 

Atalante fredag den 28 nov. kl 19-21.

Nordiska Akvarellmuseet den 29 nov. OBS kl 17-19.

 

De senaste åren har Ljudkonst varit en av de hetaste konstformerna på den internationella konstscenen. Det handlar både om konstnärer som arbetar med ljud, och musiker som väljer nya vägar.

Nu är Off the Record, ljudkonstsuccén från i våras tillbaka. Först görs programmet på Atalantes scen i Göteborg, nästa dag gästas Nordiska Akvarellmuseet. 

 

"Off the record 2" är ett ljudkonstprogram som vill visa att ljudkonst kan vara experimentell och annorlunda, men ändå tillgänglig, angelägen och till och med rolig. Det blir galna installationer, allvarligt hörspel, politisk ljud/text-performance, visualiserat mixerbrum, improvisation för kontrabas och dansare, blommor som skvallrar, feministisk film och vacker sång. 

 

Atalante arrangerade i maj Off the Record, tre fullsatta kvällar med ljudkonst, i samarbete med Göteborgs internationella konstbiennal. Off the record 2, en gränslös kväll med ljudkonst i Skärhamn, serverar godbitarna ur detta program. De spontana reaktionerna var att ”tänk att ljudkonst kan vara så här varmt och berörande”. 

 

Varmt välkomna till ett möte mellan människor, maskiner och blommor! 

 

Medverkande: 

Hugger Mugger, Nina de Heney och Anna Westberg, Henrik Rylander, Niklas Rydén, Tommi Hildén, Klös, Elisabet Lundkvist och Johanna Tymark, Anna Eriksson, Mats Nordlund. 

 


Sök