Scenarkivet /

GEIGER Aprilfest

Geiger

GEIGERs aprilfest kommer att bjuda på ett spretigt, skarpt och spräckligt program med både svenska och internationella artister och ensembler. GEIGERs historia är ett särskilt kapitel i Göteborgs musikliv. Föreningen startades omkring 2004 av ett gäng tonsättare och musiker. De öppnade eget för att skapa en plats och ett sammanhang för ny musik, särskilt ny elektronisk musik.
Ett anspråkslöst namn valdes: GEIGER (Gothenburg electro-acoustic Institute
for Grants, events and Research). Varje stavelse i den akronymen har kanske
inte förverkligats ännu, men det har blivit en väldig massa konserter genom åren med musik och ljudkonst som annars aldrig hade kunnat upplevas i Göteborg. Under denna festival kommer GEIGERs egna skivbolag Geiger Grammofon att släppa hela två nya utgåvor: Restoration – Pieces For Viola d’amore, med musik av Axel Rudebeck, Ylva lund Bergner, Johan Svensson och Øyvind Mæland. Instrumentet viola d’amore trakteras av italienaren Marco Fusi.

Dessutom släpper äntligen GEIGERs egen ensemble GGR Betong sin debutskiva Electronic Music For Chamber Orchestra vol 1 med gammal och ny musik av Pauline Oliveros, Tetsuo Furudate, Fredric Bergström, Lasse Marhaug och Anna Eriksson.

 

GGR Betong

GEIGERs egen ensemble som ikväll släpper sitt första fonogram. Hög densitet utlovas.

 

Katt Hernandez

Katt har sedan hon 2010 flyttade från USA till Sverige skaffat sig en position som en av de intressantaste improvisationsmusikerna. Med sin violin (som hon sedan flera år stämmer en ters lägre än den vanliga stämningen) skapar hon skrap, gnissel och en och annan melodisk linje. Hennes andra solo-LP släpps denna kväll.

 

Project ”That Black” with SOUDABO

Vlad Kreimer är från Ukraina men bor i Moskva. Med SOUDABO bygger han elektroniska ljudalstrare som inte står att finna någonstans.

 

 

Modular Orchestra

Åke Parmerud och Olle Petersson är bägge välkända figurer i Göteborgs elektroniska musikscen. Tillsammans kommer de med hjälp av ett gäng modularister framföra en komposition som dels bygger på improvisation och dels på hård styrning i flera led.

 

Annabelle Playe

Är en multidisciplinär musiker, komponist, sångare och författare från Paris. Hennes musik är baserad på analoga syntar med vilka hon bland annat bearbetar konkreta ljud och processar till en helt egen ljudvärld.

 

Vinyl-terror & horror

Duon består av Camilla Sørensen and Greta Christensen från Danmark. De spelade första gången i Sverige hos GEIGER/Koloni redan 2010 och har sedan dess varit här flera gånger, bland annat med ett antal residens på EMS i Stockholm. Vi är mycket nyfikna på hur de förändrats sedan sist vi hade dem hos oss!

 


Medverkande

Arrangör
Medverkande

Sök