Scenarkivet /

Svenska Tecknare & Illustratörcentrum - After Work

Svenska Tecknare & Illustratörcentrum

Under våren anordnar Svenska Tecknare och Illustratörcentrum after works i Atalantes foajé. Illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och andra som är intresserade av visuell kommunikation träffas, minglar och lyssnar på två korta samtal på ett tema. Vi kommer också ha flera releaser för Svenska Tecknares medlemstidning Tecknaren.

 

Svenska Tecknare är en branschorganisation med ca 1500 medlemmar som organiserar tecknare, serietecknare, grafiska formgivare och animatörer. Svenska Tecknare ger ut tidningen Tecknaren 6 nr per år och hjälper medlemmar med juridiska frågor och arvodesrådgivning. Illustratörcentrum är en organisation som marknadsför kreatörer, publicerar katalogen Swedish Illustrators & Graphic Designers och har Sveriges största hemsida för visuella kreatörer.

www.svenskatecknare.se

www.illustratorcentrum.se

 

 

21/2: samtal på temat kreatörers yrkesvillkor.

22/3: om redaktionell illustration. Gäster var Ola Carlson, prisbelönad AD och designchef på Offside Press och Erik Svetoft, illustratör och animatör.

25/4: samtal på temat ”Ovana bildbeställare – ovana betalare?”. Gäst var Christina Sandell, art director och grafisk formgivare.

31/5: Formgivaren Carolina Laudon talade om typsnitt.

 

Medverkande

Arrangör

Sök