Scenarkivet /

Burka Songs 2.0

Hanna Högstedt

2011 införde Frankrike förbud mot heltäckande slöja på offentlig plats. Hanna Högstedt fick pengar till en film där hon skulle gå i burka i Paris, sjungande franska nationalsången tills hon blev gripen av polis. Men inget gick som det var tänkt.

I Burka Songs 2.0 följer vi processen från filmidé, via civilpolis, skuld, skam och falsksång, till ett samtal om vita rum, slöjan och vems berättelser som får plats i dagens Sverige. Filmen ställer frågor kring det som hände: Varför gick det inte som planerat? Varför fick just det här projektet pengar? Vad säger den här processen om normer inom konstvärlden? Och vad kan vi göra för att förändra dem?

Samtal: Hur skapar vi en mer inkluderande konstvärld?

 

Filmen följs av ett samtal mellan Edda Manga (idéhistoriker), Fatima Doubakil (människorättsaktivist), Maimuna Abdullahi (socionom/frilansskribent), Sabrin Jaja (socionom/ordförande i Pantrarna/grundare av Ortens konstfestival) och filmens regissör Hanna Högstedt. Samtalet lyfter frågor kring representation inom konsten, hur vi skapar en kultur där fler röster tar plats, och vad som behövs för att skapa skildringar av världen där fler kan känna igen sig?

 

Medverkande

Regi
Medverkande

Sök