Scenarkivet /

Destination Atalante

Atalante

Destination Atalante är Atalantes nya mötesplats för konstnärer och publik inom scenkonst, musik, film, text och bild. Fyra kvällar under våren kommer Niklas Rydén och Saga Björklund Jönsson att bjuda in konstnärer från olika konstområden för att berätta om sitt arbete, visa utdrag från saker som är under arbete och diskutera aktuella frågor inom konstområdet. Vi kommer också att bjuda in företrädare för kulturpolitiken och andra nyckelpersoner för att belysa kulturens villkor i Göteborg.

När en går på Destination Atalante vet en aldrig vad som väntar. Är det konsert i foajén, en hel föreställning på scen, samtal om ett verk under arbete, kulturpolitisk debatt, sceniska improvisationer, filmvisning, nycirkus eller en konstnärspresentation? Eller rentav alltihop på samma gång…

Destination Atalante sätter mötet och samtalet mellan konstnärer, artister och publiken i centrum och vill uppmuntra det gränsöverskridande, det som håller på att skapas, och inspirera till nya samarbeten.

 

16 april

– Gemma Carbone [skådespelare, regissör] visar ett utdrag ur föreställningen GUL – a shot in the dark, en deckarmonolog om Olof Palme och berättar om sin konstnärliga verksamhet.

– Marcella Steen [danskonstnär] berättar om ett aktuellt projekt.

– Anna Nygren [mulitkonstnär] ställer ut i foajén.

– Klubbägaren [dragqueen, performanceartist] gör ett performance och berättar om sin konst.

– Ida Rådegård [Göteborgs Stadsmuseum]

 

Se filmad dokumentation här.

 

Medverkande

Medverkande

Sök