Scenarkivet /

Regrets

New Opera Co

Det är två personer. Den ena har varit där länge. De väntar på något. Det går dagar, månader, år. Det finns också andra där. Allt är fruset. Vatten, is, tistlar, rosor. Svanar som slåss med tjurar. De pratar. Minns. Känner de varandra? Vad är det de väntar på.

 

Medan tiden går funderar de på vad som egentligen är viktigt i livet och dras med i fantasier, drömmar och rädslor. Och så en dag, till slut…

Regrets är NewOpera CO:s nya verk. Det är en elektronopera som vill utforska vad som händer när sjungen dramatisk text vistas i elektroniska ljudvärldar och sången kompas av elektroniska instrument tillsammans med akustiska.

Regrets handlar om ånger, om olika livsval, om skuld, om försoning, och om det faktum att vi alla skall dö, och att resan dit går fortare än de flesta av oss vill kännas vid.

 

Iscensättningen görs i ett rum som har det visuella i fokus, med gradängen som spelplats och publiken på scenen med artisterna helt nära.

I sex scener får vi möta de två som talar om livsval, tillkortakommanden, hur fort allting går, saker som aldrig blev av, och att det kanske inte blev så fel ändå…

 

Se filmad dokumentation här. 

 

Medverkande

Koncept
Komposition
Medverkande
Regi
Ljud
Ljus
Kostym
Foto
Film
Ljudkonsult

Sök