Scenarkivet /

GAS-Festivalen 2018

GAS

Göteborg Art Sounds 2018 handlar om att presentera spännvidden mellan det allra nyaste inom den samtida musiken, till det som har varit med och stakat ut musikaliska riktningar långt utanför den konstmusikaliska kretsen och det som uppstår i stunden när musiken får fritt spelrum. Göteborg Art Sounds startade 1999 och är idag Sveriges största festival för ljudkonst, nutida konstmusik, improvisation och elektronika.

Programmet på Atalante innehåller musikaliska kammarspel, ensemblekonserter med starkt Göteborgsfokus och minimalistisk instrumental proto-pop. Programmet bjuder även på den Belgiske gitarristen Kobe Van Cauwenberghe som bl.a. framför Brian Eno & Robert Fripps verk The Heavenly Music Corporation från albumet No Pussyfooting.

Nytt för 2018 års upplaga är att festivalen samarbetar med fyra internationella gästkuratorer, som alla har bidragit till festivalen. De kuratorer som varit med och skapat programmet på Atalante är Peter Burton, konstnärlig ledare för festivalen Suoni per il Popolo i Montreal, Kanada och Joost Fonteyne, konstnärlig ledare för festivalen Wilde Westen i Belgien. Övriga gästkuratorer är Anna Berit Asp Christensen från SPOR-festivalen i Danmark och Lauren Pratt från Redcat i Los Angeles, USA.

 

Festivalprogram

Tisdag 2 oktober kl.19 A Shrinking Emptiness [ES] act1 act2

Onsdag 3 oktober kl.18 Mimitabu [SE]

Fredag 5 oktober kl.19 mir8 [AT/GB/AU] & kl.21 Kobe Van Cauwenberghe [BE]

Lördag 6 oktober kl.19 Jennifer Walshe [IE] & kl.21 Horse Lords [US]

 

Medverkande

Medverkande

Sök