Scenarkivet /

Kom inte hit!

Man Must Sing

Evi söker efter svar i sin barndom. Hon finner där berättelsen om en familj som splittrades i sökandet efter ett bättre liv.

Kom inte hit! skildrar tre människors kamp mot systemet och deras desperata längtan efter att få vara tillsammans.

Man Must Sing uruppför nu sitt andra beställningsverk – kammaroperan Kom inte hit! De samarbetar återigen med teamet bakom den kritikerrosade kammaroperan Akvarium: regissören Gunilla Johansson Gyllenspetz, scenografen Martin Eriksson och ljusdesignern Christofer W Fogelberg. För libretto och tonsättning står denna gång Vanja Hamidi Isacson respektive Daniel Fjellström.

Man Must Sing är operakompaniet som beställer, producerar och framför nyskriven och normkreativ scenkonst på svenska i ett smart och intimt format. Kompaniet består av Nina Ewald (sopran), Amanda Flodin (mezzosopran) och Karl Peter Eriksson (baryton). Man Must Sings första operaproduktion var kammaroperan Akvarium, som uruppfördes på Atalante 2016 och valdes ut att spelas på Scenkonstbiennalen 2017.

Kom inte hit! är en kammaropera i en akt baserad på verkliga levnadsöden som framförs av tre sångare, klarinett, violin och dragspel.

 

Se filmad dokumentation här. 

 

Medverkande

Tonsättare
Libretto
Regi
Medverkande
Scenografi
Kostym
Ljus
Mask
Foto

Sök