Scenarkivet /

Now, before we get too old / Bolero

Jesús Rubio Gamo

En kväll med två verk signerade spanjoren Jesús Rubio Gamo. Båda verken om tidens förgänglighet men med totalt olika tempon och uttryck. Kvällen inleds med solot Now, before we get too old där vi bjuds in i ett reflekterande tillstånd, till ett verk om att njuta av rörelsen och ta sig tid för den. Till Ravels Bolero kan du förbereda dig på en utmattande duo som kommer att ge dig träningsvärk trots att du suttit stilla under hela föreställningen. En kväll fylld av extas, utmattning och reflektion – danskonst när den är som bäst.

Så här beskriver koreografen själv sina verk: "Now, before we get too old är mitt sätt att skapa ett reflekterande rum – ett tillstånd, en plats där jag kan känna mig fri från det snabba tempo vi lever i i vår galna värld idag.

Ett solo om tid och om att njuta av rörelsen, genom att bygga en formell struktur som får känslorna att brista." "Bolero är ett dansverk om uthållighet. Det utforskar gränsen mellan lätthet och tyngd, och den fina linjen mellan njutning och utmattning. Det kan väl sägas vara en dans om tidens gång, de relationer som varar för evigt och mina minnen av mina föräldrar när de var unga. Det har också något av nutida Madrid i sig, vilket kan jämföras med saker som Ravels Boléro, att älska, att dansa och flamencosång: Saker som alla riskerar att gå sönder om man gör för mycket av dem."

 

Läs mer


Sök