Scenarkivet /

STOLT SCENKONST 2019 - Rosa Löften

Hagar Malin Hellkvist Sellén

STOLT SCENKONST 2019 Tredje gången gillt! Dansstationen är stolta över att presentera festivalen ”Stolt Scenkonst – Proud Performing Arts” – för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ+perspektiv. Festivalen fokuserar på nära och intima konstnärliga möten och att lyfta frågor kring queer representation och gestaltning inom scenkonsten.

”Stolt Scenkonst” är ett unikt samarbete genom organisationen Scensverige och ett nationellt nätverk som bildades under Växjö Pride 2017. Nätverket består idag av initiativtagarna Scensverige, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Dansstationen i Malmö, Riksteatern, Folkteatern Gävleborg, Unga Klara, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, Norrlandsoperan, Ögonblicksteatern, Smålands Musik & Teater och West Pride. Malmö och Köpenhamn gör gemensamt World Pride augusti 2021. 

 

Dansbandsmusik och kroppspolitik

Dansaren Marianne Kjærsund har i 11 år bjudit upp publiken i Malin Hellkvist Selléns helaftonssolo Rosa löften. Föreställningen tar sin utgångspunkt i ett undersökande av kropp, identitet och rörelse i relation till dansbandskulturen, dess musik och dans. Utifrån en queer värdegrund och en rosa konsekvens skapas med allvarlig humor och ett öppet hjärta en koreografi som är lika emotionell som analytisk. Rosa löften är en timmes romantisk värderingsövning och en känslomässig svängom som inte lämnar någon oberörd.

En rosa kväll i fyrtakt med bultande hjärta, vickande chinoshäck och buggen i blodet.

Läs mer

Medverkande

Koreografi
Dans

Sök