Scenarkivet /

Destination Atalante

Atalante

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för konstnärer och publik inom scenkonst, musik, film, text och bild. Fyra kvällar under våren 2019 bjuder Niklas Rydén och Amanda Nordmark in artister från olika konstområden. På Destination får de berätta om sina konstnärsskap, visa utdrag från saker som är under arbete och diskutera aktuella frågor inom konstområdet. De kommer också att bjuda in företrädare för kulturpolitiken och andra nyckelpersoner för att belysa kulturens villkor i Göteborg.

På Destination Atalante vet en aldrig vad som väntar. Är det konsert i foajén, en hel föreställning på scen, samtal om ett verk under arbete, kulturpolitisk debatt, sceniska improvisationer, filmvisning, konstutställning, nycirkus eller en konstnärspresentation? Eller rentav alltihop på samma gång…

Destination Atalante sätter mötet och samtalet mellan konstnärer, artister och publiken i centrum och vill uppmuntra det gränsöverskridande, det som håller på att skapas, och inspirera till nya samarbeten.

 

8 April

00:00 Karin Johansson

24:01 HDK smyckekonst

49:54 Scenkonstguiden, Teater Nu

71:50 Konstkollektivet Högen

85:06 Fartyg 6

 

Karin Johansson [improvisatör]

– Karin är sedan många år en tongivande röst på improvisationsscenen. Gör också musik till teater och dans. Aktuell med duoplatta tillsammans med Finn Loxbo.

 

HDK Smyckekonst [experimentkurs] foajé

– Smyckekonstnären Märta Mattsson leder kursen Experiment med sex smycke-studenter på HDK. På Destination visar de prov på vad de gjort och berättar om sina tankar bakom. Medverkande studenter är Cecilia Björertz, Hady Rendón Ríos, Jenny Jansson, Lisa Nilsson, Mikaela Eira Wallin, Veronica Andersson.

 

Scenkonstguiden/Boy Konsthall foajé

– Vi får träffa Matilda Johansson och Sara Östebro från Teater Nu, Scenkonstguiden/Scenkonstgalan. De berättar om sitt uppmärksammade arbete och presenterar Boy Konsthall i Bollebygd som drivs genom Scenkonstguiden och Teater Nu.

 

Konstkollektivet Högen [improvisationsgrupp] 

– Idag med Laura Vee, Sigurður Arent, Eva Svaneblom, Karin Johansson och Niklas Rydén.

 

Fartyg 6 [jazzgrupp]

– kompositören/vokalisten Matilda Andersson och saxofonisten/kompositören Daniel Gahrton leder den originella konstjazz-gruppen Fartyg 6. På Destination bjuder de på både konsert och presentation tillsammans med Lisa Grotherus, Milton Öhrström, Boel Mogensen och Julia Schabbauer.

 

 

Se filmad dokumentation här.

 

Medverkande

Medverkande

Sök