Scenarkivet /

Oceans

Lisen Rylander Löve

På OCEANS möts experimentell pop, elektronika, improvisation, jazz och noise på ett organiskt och självklart sätt. Det är musik där det söndriga möter det vackra, akustiskt möter elektroniskt. Vågor av ljud; många, olika, mycket. Lyssnaren ledsagas av en ständig mörk underton där harmoni möter disharmoni. I dessa möten uppstår en spänning och ett eget kompromisslöst uttryck där Lisen inspireras av att låta slumpen leda och ljuden bestämma. Ett steg som kanske inte var uttänkt leder vidare till nästa. Ett undersökande men samtidigt med en tydlig riktning. Lisens musikaliska bakgrund står som grund till något alldeles nytt. Hon gör modig musik med nerv, inte alldeles tillgänglig, men välkomnande, demokratisk och belönande.

Fröet till OCEANS uppkom under ett längre residency i Vancouver, och som fick än mer energi under arbetet med musiken för danskompaniet Spinns föreställning Skirtpower.

Lisen Rylander Löve är för många känd ifrån grupperna Midaircondo och The Splendor. Nu släpper hon sin första soloskiva, en skiva som hon komponerat, producerat och spelat in själv.

I kväll möter vi en speciell liveversion av musiken från skivan, och lite annat!

 

Medverkande

Lisen Rylander Löve: sax, röst, live-elektronik mm.

Donovan von Martens: bas, live-elektronik.

Martin Öhman: trummor, live-elektronik.

 

Se filmad dokumentation här. 

 

Medverkande

Medverkande

Sök