Scenarkivet /

Destination Atalante

New Opera Co

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för publik, konst och konstnärer från olika genrer. Här presenteras arbeten som pågår, här berättar konstnärer om tankarna bakom. Här får publiken titta in i processer och samtala med artisterna och varandra. Här möts artister som inte känner till varandra och prövar, visar, undersöker.

 

Destination Atalante har kommit att presentera en lång rad artister och konstnärer i oförglömliga möten under 2018 och 2019. Under hösten blir det två Destination, en i november och en december. Det är platsen för alla som är nyfikna på det allra senaste, på evenemang där en aldrig vet vad som kommer att hända. Blir det ett samtal, en film, en drag queen, en dansimprovisation, en kulturpolitisk debatt eller en hel föreställning? Det vet en aldrig…

 

 

Emelia Hansson [skådespelare, filmregissör]

– Emelia Hansson är skådespelare och filmregissör. Hennes kortfilm Dagslända visades på Göteborgs filmfestival 2019. Emelia skriver i många olika former, låtar, filmmanus och texter. På Destination skall hon presentera ett pågående arbete med hennes första egenskrivna monolog, Kronan du gav mig. Vi kommer att se ett utdrag ur manus och möta karaktären Prinsessan.

 

Erika Lindahl [scenkonstnär, dramatiker]

– Erika Lindahl utforskar narrativens makt i våra liv genom skrivande och scenkonst. Lakrimatorium är ett deltagandebaserat performance som handlar om sorg och gråtande. Verket tar formen av ett donationscenter som - utifrån övertygelsen om sorgens inneboende värde - tar emot, arkiverar och förmedlar sorgefiler människor emellan. På Destination presenterar Erika delar ur tårarkivet – verkets hjärta bestående av de 160 sorgetexter som samlats in under arbetets gång – och berättar om projektet.

 

Andra akten med Veronika Gustafson, dramatiker, musiker.

Veronika Gustafson skriver musik, dramatik och filosofisk poetik, ofta i tät omfamning av varandra. Hon skriver också regelbundet om kultur i olika tidningar som SvD och tidningen Syre. Just nu studerar hon dramatik vid Biskops Arnös författarskola. Hon kommer att berätta om ett musikaliskt utforskande av spontanitet och empatins baksidor, läsa ett smakprov ur pjäsen Flygplansroulette och liveexperimentera kring vilka melodier som triggas av olika texter.

 

Se filmad dokumentation här. AKT 1 

 

Se filmad dokumentation här. AKT 2

 

Medverkande

Medverkande

Sök