Scenarkivet /

Destination Atalante

New Opera Co

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för publik, konst och konstnärer från olika genrer. Här presenteras arbeten som pågår, här berättar konstnärer om tankarna bakom. Här får publiken titta in i processer och samtala med artisterna och varandra. Här möts artister som inte känner till varandra och prövar, visar, undersöker. 

Benedikte Esperi. Göteborgsbaserad konstnär med ateljé på RIngön. På Destination presenterar hon work-in-progress-material från det pågående arbetet med videoprojektet ”The Atlantis project”, filmad i Göteborg, Stockholm, Aten, Aegina och San Francisco. 

 

Teater Trixter besöker Destination Atalante med ett tidigt Work In Progress ned- slag i Ingeborgs Manifest av Petra Revenue och Gilda Stillbäck. Ingeborg är en demonisk regissör som aldrig tvivlar på sin egen begåvning. Nu har hon samlat sina arbetskamrater för att berätta om nästa uppsättning, en historia om tung manlighet i ett rum med röda tapeter.

trixter.se, gildastillback.com/, petrarevenue.n.nu/

 

Niklas Rydén sjunger en vals från 1904

 

Hannah Håkansson. Under 2019 gick Hannah kursen Gestaltande animation på Högskolan för design och konsthantverk och på Destination visar hon sitt slutprojekt från kursen. Filmen är till största del cel-animerad och ska gestalta en blundande stund under en yogaklass.

koreoartscape.com/the-atlantis-project/

 

Johanna Kalliokulju är musikalartist utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

På Destination kommer Johanna att framföra egen musik ackompanjerad av Robin Erixon.

johannakalliokulju.com 

 

Se filmad dokumentation här.

 

Medverkande

Medverkande

Sök