Scenarkivet /

Atlas da Boca

Gaya de Medeiros

DEL AV STOLT SCENKONST 2023

 

Atlas da Boca utforskar två transkroppar genom munnen som symbol - som gränssnittet mellan det offentliga och det privata, det erotiska och det politiska, mellan tystnaden och ordet. Gaya de Medeiros och Ary Zara medverkar i verket, som söker de ögonblick då munnen hårdnar, och orden kommer ut rytande.

Gaya de Medeiros är en 31-årig koreograf och producent från Brasilien. Hon är utbildad i animationsfilm och arbetade under 9 år som dansare och medskapare i ett brasilianskt danskompani. År 2022 skapade hon sitt första verk, "ATLAS da BOCA", som hade premiär på Alkantarafestivalen. Nästa verk "BAQUE" har premiär 22 december 2023. Gaya grundade ”BRABA.plataforma” som syftar till att stödja, möjliggöra och finansiera initiativ som gynnar konstnärer och skådespelare inom transcommunityt. Som koreograf befinner sig Gaya de Medeiros forskning mellan dans, ord och känslor.

Ary Zara är självdefinierad som helig geometri materialiserad i en icke-binär transkropp. Med en examen inom filmvetenskap från ULHT i Portugal beviljades han ett manusstipendium i USA. Zara håller just nu på att färdigställa en queer kortfilm, finansierad av ICA. Ary Zara driver "Queer Art Lab" och är aktiv för transrättigheter genom "T Guys Cuddle Too".  

 

Läs mer

Medverkande

Dans
Arrangör

Sök