Scenarkivet /

3xAerowaves

Courtney May Robertson / Alexandre Fandard / Andreas Hannes

The pleasure of stepping off an horse when it´s moving at full speed av Courtney May Robertson
I "the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed" låter sig punkiga Courtney May Robertson kapslas in i en oktogon av visuella projektioner. Intima hemvideor skarvas med smakprov från YouTube, dokumentärer och gamla filmer. I ett försök att omfamna de motsägelser som utgör en mångfacetterad människa, låter Robertson minnen och konflikter kollidera i ett explosivt solo. Brittiska Courtney har sin konstnärliga bas i Rotterdam sedan några år tillbaka.

Comme un symbole av Alexandre Fandard
Kvällens andra solo är signerat Alexandre Fandard. I föreställningen "Comme un symbole (forme courte)" tar han sig an bilden av en ung man från samhällets marginaler, en lika föraktad som erotiserad gestalt. Klädd i den franska flaggans färger använder han dess symbolik i ett försök att befria denna karikatyr, för att istället förvandlas till en nationalprodukt i sig.

Warping Soul av Andreas Hannes
En kvartett vars rörelser tycks påverkas av yttre krafter. I "Warping soul" möter vi fyra kroppar som skevt och desorienterat rör sig över scenrummet till pulserande beats. Med intresse för gravitation och aerodynamiska krafter skapar holländaren Andreas Hannes en lockande atmosfär med koreografi som närmast kan liknas vid utomjordisk dans.

 

Läs mer

Medverkande

Dans
Koreograf

Sök