Scenarkivet /

Reading: Hjärta

Erika Lindahl

Under tre kvällar 2022 bjuds publiken in till dramatikern Erika Lindahls textvärldar, präglade av magisk realism. Rapp, humoristisk dialog varvas med monologer när tre av hennes senaste pjäser läses på scen av skådespelare, i ett lekfullt expanderat readingformat.

Reading #2: HJÄRTA 

Klockan 02:10, natten inför en viktig match. Hon: boxare och läkarstudent. En oslipad diamant, orädd för smällar. Lugn som en filbunke och förberedd in i minsta detalj. Ändå kan hon inte sova. I sömnlöshetens gränsland blandas matchförberedelser med försök till nattro och viktig fakta om Muhammad Ali. Men allteftersom gryningen närmar sig sipprar hjärtat genom garden och Fightern tvingas möta sin Skugga.

 

HJÄRTA är en monolog, genomsyrad av boxningens koreografi, om att vinna/förlora och de sår vi bär bakom garden. När ska man kliva in i ringen och när ska man kliva ur den? Och vad betydde egentligen Muhammad Alis guldmedalj från Olympiaden i Rom? I ett lekfullt expanderat format läses pjäsen på scen av skådespelare, följt av textsamtal. Readingen utgör den andra av tre under 2022, där publiken bjuds in till Erika Lindahls textvärldar, i ett samarbete med Atalante.

 

Dokumentation reading.
Dokumentation textsamtal.

 

 

Läs mer

Medverkande

Musik
Text
Medverkande
Ljus

Sök