Scenarkivet /

Dansbandet #2

Forum för den ouppfostrade och livslystna dansen, för den sceniska framställningen under tillblivelse och för artisterna med eller utan hem. 

 

 

dansbandet 2 oktober 2005 - en rolig och troligen överraskande afton

 

Tema för kvällen; dans/språk&text/ord

 

Medverkande:

Johan Forsman – skådespelare regissör, utbildad bl.a på institutet för scenkonst och Gbg universitet i litteraturvetenskap och teoretisk filosofi.

 

Morten Steensgaard – frilansande dansare och performer från Danmark. Utbildad på School for New Dance Development, Amsterdam. Han har grundat danskompaniet och är medlem i norska teatergruppen Krementx. Morten sågs senast agera i Same same but different på teater Aktör i Gbg.

 

Johan och Morten visar urklipp ur en tvåaktare (den ena rörelseorienterad, den andra textorienterad) en undersökning av flygande superhjältar och om att drunkna i sin egen självbild mm.

 

- - -

 

Johan Bergström – författare, ger ut böcker, nu senast barfota under pseudonym… Han skriver radiopjäser och manus för teater. För ögonblicket filmar han i Norrbotten.

 

- - -

 

Margot Cecilia Suhaid Garcia Gustafsson – Arbetar med Göteborgs Internationella Konstbiennal och är redaktör för ljudtidskriften Single Bicycle Heroes. Skriver för närvarande på diktprojektet "Man måste ju bjussa på sig själv" och arbetar med sin egen spoken-word-show "Roliga tjejer får inte knulla". 

 

Cecilia medverkar med den nyskrivna texten "Nobody puts baby in a corner".

 

- - -

 

Gabriela Ajagan – dansare, performer.

 

- - -

 

Anna Westberg – frilansande dansare som för närvarande är anställd i Älvsborgsteaterns dansensemble.

 

- - -

 

Husvärdar och organisatörer: Minna Kiper, dansare, koreograf och Lisa Larsdotter Petersson, dansare, konstnär. Jose Lagunas – projektledare och ”assistentvärd” i dansbandet.


Medverkande

Dans
Författare
Curator
Assistent

Sök