Scenarkivet /

GAS

Göteborg Art Sounds (GAS)

I ett unikt samarbete med Konstnärliga fakulteten vill GAS-festivalen lyfta fram ett område som oftast är dolt för betraktaren i mötet med konstverket, nämligen processen bakom: tankar, föreställningar och överväganden som lett fram till verket så som det uppenbarar sig i sin färdiga form. Var det någon gång på väg att bli något helt annat?

Förutom grundläggande utbildningar pågår inom Konstnärliga fakulteten ett stort antal intressanta forsknings- och utvecklingsprojekt som undersöker villkoren för skapandeprocesser i och genom det konstnärliga arbetet självt. Fakulteten har även en egen forskarutbildning med cirka 40 doktorander som alla är konstnärligt aktiva. Det är några av dessa (mestadels oavslutade) arbeten – ett slags work in progress – som fakulteten nu i förbindelse med firandet av sitt 10-årsjubileum kommer att visa under GAS-festivalen.

Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet består av åtta institutioner som täcker i stort sett hela konstfältet. Här finns musik, teater och musikdramatik, litteratur, film, foto och bildkonst samt design och konsthantverk. Tillsammans representerar de en betydande del av Göteborgs och Västra Götalandsregionens kulturliv.

 

KONSTLABBET 2x3 sker på Atalante i form en lounge med utställning, seminarier och presentationer under eftermiddagarna. Foajé och scenrum tas i besittning när fakulteten bjuder in till personliga möten med konstnärer/forskare som alla har en sak gemensamt: de prövar sig fram inför öppen ridå och utan att lita på standardlösningar eller givna framgångsrecept.

 

Läs mer

Medverkande

Arrangör
Medverkande

Sök