Scenarkivet /

RÖD

Anna Wennerbeck / Anders Hagberg

Hösten 2010 bjöds dansaren och koreografen Anna Wennerbeck och musikern och kompositören Anders Hagberg in till Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn för att skapa en föreställningen med utgångspunkt i Louise Bourgeois konstnärskap och bildsvit Mother and Child. Det blev en reaktion, ett svar och ett samtal i musik och dans, utifrån de medverkandes egen konstnärliga plattform. Duon presenterade en mångfacetterad dans- och musikföreställning som kan upplevas i sin helhet helt fristående från bildsviten.

Kombinationen av de suggestiva och böljande rörelserna tillsammans med tonerna från diverse flöjter och slagverksinstrument bildar tillsammans en större helhet som sträcker sig bortom begrepp som dans och musik. Resultatet är en föreställning som både tiger stilla, talar och skriker, som är både intuitiv, organisk och drömmande.

 

Anna Wennerbecks dans samsas med tonerna från det unika instrumentet Kontrabasflöjt vilket Anders Hagberg live-loopar under föreställningen. Dessutom hörs flöjt, sopransaxofon, slagverk och "Matusiflute", ett membranmunstycke inspirerat av kinesiska bambuflöjter.

Föreställningen har nu nypremiär för första gången i Göteborg på Atalante med en kvälls- och en matinéföreställning.

 

Medverkande

Musik
Dans
Kostym
Ljus

Sök