Scenarkivet /

VARIA 2014

VARIA2014 firar scen och konstformen improvisation! (scroll down for english translation)

Den här gången i än mer koncentrerad period där exklusiv föreställning och ojämförligt jam jämte gedigen utbildningsperiod är del av färgstarkt program. Vi ser fram emot en spännande festival med lysande artister inviterade från USA, Europa och Skandinavien.

 

På scenen Atalante öppnar VARIA upp för enastående föreställningskväll där inte mindre än tre olika duetter presenteras samma kväll. Följande afton bjuds ett såkallat jam vilket inkluderar både artister och amatörer och där publik också är varmt välkommen att medverka och/eller titta på. Vi avslutar kvällen med poetisk överraskningskonsert.

 

VARIA2014’s teman är Kontaktimprovisation (KI) i bästa form, tillsammans med rörelse/dans och röst/språktekniker samt spännande Action Theater TM. Utbildningsprogrammet erbjuder kurser och förlängda klasser i relation till dessa teman.

 

Sedan 2006 har VARIA med bas i Göteborg presenterat en i Norden unik internationell improvisationsfestival vilken fullt ut celebrerar exklusiv och nyskapande konstform. I kreativ anda och på hög nivå möter vi här samarbeten mellan dans, musik, ljudkonst, ljus och video etc. Under åtta betydande festivaler och närliggande mindre projekt har många framstående konstnärer, artister, lärare och även forskare från otaliga länder medverkat. Föreställningar, utbildningsserier och samtal med mycket mera har presenterats. Jag kan stolt säga att VARIA genom åren etablerat en plattform för improvisation där stringens i arrangemangen gett vidgad uppfattning av improvisation som en självständig konst och scenform att räkna med!

 

Läs mer

Medverkande

Initiativtagare
Medverkande
Musik
Ljus

Sök