Scenarkivet /

Forbidden Fruit

ildance

Forbidden Fruit är en ny produktion som innehåller nutida koreografi, text i sång och tal, samt projektioner. Den strävar efter att riva upp den inre betydelsen av lust, passion, attraktion och sex. Föreställningen är en uppmaning till jämställdhet mellan könen, och till att sexualiteten inte ska ses som en svaghet, utan en styrka. Den präglas av ett engagemang mot sexbrott. Uppsättningen vill bidra till att få bort hämningarna kring den naturliga lusten och det sexuella utforskandet.

Detta innebär inte att föreställningen är en uppmuntran till sexuell promiskuitet. Tvärtom är förhoppningen att verket skall bidra till arbetet för att minska antalet sexorienterade våldsbrott genom att förändra synsätt. Värderingen ligger i att sex är det renaste uttrycket för passion, lust, njutning och kärlek. Ensemblen vill skapa en upplevelse för publiken som är överväldigande på ett sätt som liknar ett sexuellt möte. Utan skam. Utan våld.

 

Forbidden Fruit görs av internationella artister (Storbritannien, Norge, Spanien och Ungern) samt ett kreativt team med två bildkonstnärer, en film- och videoskapare samt en ljusdesigner. Den skapade processen kommer att påbörjas 13 januari 2014 i Norge, och sedan gå vidare i Sverige från den 25 januari 2014. Under dessa perioder har båda länderna lokala värdar och konstnärspartners i sina program. I mars 2014 får Forbidden Fruit urpremiär och fortsätter sedan på turné i Sverige. Det blir också flera internationella framträdanden. Verket kommer att finnas kvar på IlDance’s repetoar de kommande åren.

 

I samband med Forbidden Fruit så presenterar den kinesiska koreografen Gao Shan sitt stycke ”A daydream enters the infinite darkness” (5 min). Gao Shans stycke vann första pris i IlDance årliga Contemporary Choreography Competition år 2013 och visas innan föreställningen.

Medverkande

Dans
Koreografisk assistans
Kostym
Video
Koreograf
Ljus

Sök