Scenarkivet /

Turtleyou!

Annika Vestel

“Sköldpaddan bör vara fet och så frisk som möjligt – livs levande”

Turtleyou! är en visuell och associationsstimulerande soloföreställning om kött, i vid betydelse, som ligger i gränslandet mellan det abstrakta och konkreta, mellan dans och teater, verklighet och fiktion. Den kan ses som en rörelseorienterad iscensättning av receptet “Sköldpaddssoppa, äkta” från den gamla norska kokboken “Stor Kogebog”, och består av en blandning av koreografi, improvisation, tal och inspelad text, samt videoprojektioner.

Genom att låta det visuella materialet, rörelse och video, växla mellan att illustrera och att kontrastera/motsäga texten, öppnas ordens innehåll upp och olika undertexter uppstår. På det sättet används detta något groteska recept som en språngbräda för att sätta i rörelse publikens associationer kring köttkonsumtion, makt, likheter och eventuella skillnader mellan människor och djur, objektifiering, modeindustrins konsumerande av kvinnokroppen, och hur dessa  till synes olika teman ändå relaterar till varandra.

Turtleyou! är inspirerad av boken ”The Sexual Politics of Meat – A Feminist-Vegetarian Critical Theory” av Carol J. Adams.

Föreställningen är skapad och koreograferad av Annika Vestel, och visades på Abundance International Dance Festival i Karlstad fjol. När Turtleyou! nu spelas på Atalante blir det i en vidareutvecklad och omarbetad version med ett helt nytt ljudspår av den spanske, Göteborgsbaserade komponisten Cha Blasco.

 

Medverkande

Idé
Dans
Musik
Ljus

Sök