Scenarkivet /

Institutet för Astral Estetik

Frej von Fräähsen

"Har magin försvunnit ur ditt liv?"

Föreställningen undersöker teman som förundran och känslan av annalkande men osynliga faror som lurar precis utanför din uppfattningshorisont. Det är en hypotetisk laboratoriemiljö för experiment med astrala sprickor, perceptiva anomalier och eteriska implantat. 

Tänk om estetiska upplevelser är tankeparasiter som kan leta sig in i ditt sinne och inympa farliga idéer i din föreställningsvärld? Kanske är varje konstverk egentligen en relästation, eller ett poröst membran, mellan vår vardag och en mörkare och mer kaotisk verklighet? Vågar du låta dig smittas av det utomjordiska? 

Institutet för Astral Estetik handlar om den mörka lockelsen i klassiska skräckberättelser och om ockulta referenser i populärkultur och bordsrollspeI från 90-talet. I föreställningen möts pseudovetenskap och koreografisk poesi i en lek med ord, rörelse, bild och ljud. 

Koreografi och framförande: Frej von Fräähsen.

Kompositörer Markus Tiljander

 

Frej von Fräähsen är dansare och koreograf med utbildning från LABAN i London och med nyligen avslutade mastersstudier från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. 

 


Medverkande

Idé
Dans
Musik
Ljus

Sök