Scenarkivet /

Blind Spotting

Margrét Sara Guðjónsdóttir

Isländska dansaren och koreografen Margrét Sara Guðjónsdóttir, skapar sedan 2004 performance och installationer i kompaniet Panic Productions. Hennes framgångsrika solo Soft Target visades med tre av Cullbergbalettens dansare våren 2014 i versionen Targeted. I det nya verket Blind Spotting (med premiär 12 juni 2014, Sophiensaele i Berlin) arbetar hon med åtta dansare. Under en timme rör de sig som ett jordskred mot publiken i en oidentifierbar hastighet. Utmattade apatiska kroppar, i tid och rum, tunga och uttryckslösa men samtidigt känsliga och ömtåliga.

Publiken utmanas att konfrontera sin egen blick, intimitet, empati och främlingskap i förhållande till aktörerna. Kanske riktas blicken inåt och var och en i publiken får granska sig själv, hur de tittar, uppfattar, projicerar, reagerar och skapar mening i den situation som uppstår?

 

Samproducerad av Slingan – Atalante, Dansstationen, MDT, Hauptstadtkulturfonds Berlin, Wilderness Residencies project of the Nordic-Baltic contemporary dance community keðja.

Medverkande

Koreograf

Sök