Scenarkivet /

Hardly Ever

Wee/Fransesco Scavetta

Den norsk-italienske koreografen Francesco Scavetta har i Tanum skapat Vitlycke Centre for Performing Arts. I maj inleds ett samarbete mellan dem och Atalante när Scavetta gästspelar med sitt kompani Wee, en vecka med eget verk, och en vecka i samarbete med finska Sanna Myllylahti.

Wees nya verk Hardly ever undersöker föreställningen om sanning och lögn på scenen såväl som i vardagslivet, ett arbete som påbörjades i Sincerely yours (spelas 2-4 juni på Atalante).

 

Föreställningen leker med glappet mellan våra förväntningar och det oväntade. Fysiska uttryck ställs mot verbala utsagor, där minsta missanpassning öppnar upp för nya associationer. Kroppen blir en karta av rummet och med hjälp av rösten presenteras information som skapar andra betydelser och effekter. Föreställningen fokuserar på utövarnas transformativa kapacitet, i att de konstant förändrar och omförhandlar sin egen skapelse i betraktarens ögon och öron. Rummet blir en plattform för utövarnas odefinierade uttryck, en experimentell lekplats där dansarna konstruerar olika fysiska identiteter, personas och kroppsfiktioner. Wee grundades i Oslo år 1999 av Scavetta och Gry Kipperberg. De har producerat 19 fullängdsperformances och har turnerat i 35 länder i Europa, Mellanöstern, Asien, samt Nord- och Sydamerika.

 


Medverkande

Idé
Koreograf
Dans
Dramaturgi
Kostym
Scenografi
Ljus
Ljud
Produktion

Sök