Scenarkivet /

Expediente/La piel que habito

Ciudad Inetrior

Expediente/La piel que habito bygger på det vardagliga livet i Mexiko och det aktuella politiska läget i landet. Föreställningen analyserar den effekt politik har på vardagen och skapar sitt metaforiska rörelsespråk med hänsyn till dansarnas känslor och psyke. Hur påverkas den mänskliga naturen av våra upplevelser, både medvetna och omedvetna. Expediente/La piel que habito skapades genom en arbetsprocess kompaniet, Ciudad Interior, hade i ett laboratorium. Där genomfördes forskning, improvisationer och kroppsundersökningar för att sedan mäta hur dessa element påverkades av ljudet från dagliga nyhetssändningar och politiska artiklar i kombination med de många våldssituationer som förekommer i Mexiko. Föreställningens tematik skapades sedan kring dessa element och laboratoriearbetets resultat.

Efter mångårigt arbete med bland annat The Martha Graham Company, Nina Buisson´s Dance Movement och den Mexikanska nationalbaletten grundade Alejandro Chávez Ciudad Interior, 2008. Syftet var att skapa ett kompani som integrerar olika konstnärliga discipliner i modern dans som ett incitament till förnyelse. Sedan starten har Ciudad Inetrior utmärkt sig genom ett avantgardistiskt perspektiv på det koreografiska språket.

 

Se filmad dokumentation här. 

 

MERCURIO ROJO (utdrag ca:10 min)

Under sitt besök på Atalante kommer Ciudad Interior även att visa ett utdrag ur sin kommande föreställning Mercurio Rojo. 

 

Se filmad dokumentation här.

 

Medverkande

Koreograf
Projektioner
Ljus
Kostym
Dans
Sång
Dans

Sök