Scenarkivet /

Did I ever tell you…?

Levande Musik

Did I ever tell you…?

– scener ur en kammaropera under arbete, av och med Anne Pajunen och Gino Robair

 

Sångaren och tonsättaren Anne Pajunen samarbetar med musikern och tonsättaren Gino Robair (US) kring ett nytt musikdramatiskt verk med titeln ”Did I ever tell you…?”. Verket bygger på autentiska och hisnande släkthistorier om personer vars liv spänner över flera århundraden och kontinenter. Improvisation är ett drivande element i föreställningen, som framförs på flera olika språk och dialekter, bland annat svenska, engelska, finska och ungerska. Vi hör inspelade intervjuer, transkriptioner och fragmentiserade och manipulerade versioner av historierna. De olika berättelserna får olika klangvärldar genom olika sångstilar och instrument, från preparerad flygel, viola, mandolin, slagverk och live-elektronik till ett antal vardagsobjekt såsom linneservetter, köksredskap och kläder.

Operan utspelar sig i ett rum av odefinierad väntan där två personer fördriver tiden genom att berätta historier och spela egendomliga sällskapsspel. Allt i klingande form.

Se filmad dokumentation här. 

 

Spill+Gino Robair

Kvällens andra akt är ett möte mellan den Berlinbaserade duon Spill och Gino Robair. Spill utgörs av pianisten Magda Mayas och slagverkaren Tony Buck. Spill och Gino Robair har uppträtt tillsammans i flera olika sammanhang sen 2009. Tillsammans skapar de en spännande ljudvärld med slagverk, trumset, piano och elektronik.

Se filmad dokumentation här.  

 

 

 

Läs mer

Medverkande

Medverkande
Arrangör

Sök