Scenarkivet /

Bibi Ha Bibi

Henrique Furtado / Aloun Marchal

Artisterna och koreograferna Aloun Marchal (Frankrike) och Henrique Furtado (Portugal) presenterar en hyperventilerande föreställning som kombinerar ett brett spektrum av manlighet – från strupsånger till rituell dans och wrestling.

 

Mitt på scenen, ansikte mot ansikte och i slimmad trikå utmanar Aloun Marchal och Henrique Furtado varandra med ett bröl som börjar djupt inne ifrån.

Bibi Ha Bibi utforskar ett brett spektrum av ljud och rörelser som stilmässigt kolliderar med varandra: från kampsport till retfull barnslig lek, från brötiga missljud till godnattsånger och från avslappnad andning till bestialiskt skrik. Progressiva mekanismer driver kombattanterna än djupare in i föreställningen, rörelserna blir osammanhängande och struparna öppnar sig mer och mer. Rösterna och ansiktena, skratten och brölen trasslas gradvis ihop, blandas, och rivaliserar varandra. Med lyssnandet, härmningar och utbytet av rörelser som grund glider Bibi Ha Bibis ”pas de deux” från kontrollerat våld till sensualitet.

 

Aloun Marchal och Henrique Furtado har båda arbetat i olika konstellationer i Frankrike, Portugal och Sverige. Bibi Ha Bibi är deras första föreställning tillsammans.

 

Se filmad dokumentation här. 

 

Medverkande

Koncept
Interpretation
Dans
Scenografi
Kostym
Dramaturgi
Musik
Ljusdesign
Dansarcoach
Röstcoach

Sök