Scenarkivet /

Jag är Kosmos

Siri & Snelle

I Jag är Kosmos försöker Siri & Snelle att hitta sin plats i världen – både den nära och vardagliga, men också i den stora oändligheten av tid och rum. Är det möjligt att cirkla och omfamna ambivalensen och förbindelsen mellan det personliga och det universella och metafysiska?

 

Med utgångspunkt i Aina Villangers diktsamling ”Langsang – et flytans habitat”, en subjektiv och energisk skapelseberättelse, har Siri & Snelle låtit sig inspireras av innehåll, form och dynamik. Koreografisk fortsätter duon i spänningen mellan det formella och det totalt formlösa. Siri & Snelle är som två kometer utanför banan och låter fragmenten från sina värdar kollidera och sammanvävas till ett uttryck av klarhet och kaos.

 

Siri & Snelles sceniske kosmos sätts i rörelse i nära samarbete med komponist Ivar Grydeland, scenograf Elinor Ström och ljus designer Evelina Dembacke. de markerar med Jag är kosmos sitt 25-års jubileum. Tillsammans har de på ett lekfullt sätt inkluderat dans, text, musik och visuella elementen i sitt koreografiske uttryck – ofta i nära samarbete med andra konstnärer. Relationen mellan så kallad hög och låg kultur och en dissektion av egna personliga sfärer har i flera produktioner varit ämnet för granskning och bakgrund för att undersöka olika sociala underflöden.

Siri & Snelles föreställningar har varit presenterat i Norge och internationellt och de har också koreograferat beställningsverk.

 

Se filmad dokumentation här.

 

 

Medverkande

Koncept
Dans
Musik
Scenografi
Kostym
Ljus
Text
Konsultation
Producent

Sök