Scenarkivet /

Thunderstruck

Stina Nyberg

I full skyddsdräkt kliver hon upp på scenen, sänder en blixt från sitt långfinger och skapar en feministisk elektricitetshow.

Thunderstruck är inspirerad av uppfinnaren Nikola Teslas kringresande magishower vid förra sekelskiftet, då när elektricitet både var en vetenskaplig nyhet och underhållning. Den stora stjärnan i showerna var hans uppfinning teslaspolen som skapar stora blixtar.

Nu är Stina Nyberg här för att bota vår brist på fascination för elektricitet och återföra dess forna magi. Nyberg är koreograf och arbetar med dans, text, performance, ljus och mörker. Med hjälp av intervjuer, experiment och sin egen teslaspole skapar hon här en upplevelse av de osynliga krafter som omger oss – en upplevelse fylld av elektricitet, energi och magi!

Hennes arbete utgår alltid från en feministisk syn på kroppen: på dess sociala, biologiska och politiska konstruktion och förmåga att röra på sig. Hon väljer ofta att arbeta i samarbete med andra, bl.a. som del av gruppen Samlingen, och betraktar sättet att arbeta på som del av det konstnärliga arbetet. Stina Nyberg har presenterar två produktioner på Atalante Horrible Mixtures (2014) och Shapes of States (2016).

 

Se filmad dokumentation här. 

 

Medverkande

Koreograf
Musik
Teknik
Koreografisk assistans
Ljus

Sök