Scenarkivet /

Vi Två

Felix Skalberg

VI TVÅ är ett modernt dansstycke som berättar om kärlek, smärta och de komplikationer som ett partnerskap kan orsaka. V i får följa två personers historia tillsammans, ifrån innan de träffades till deras nutid. Vad händer med oss när vi går in i en relation? Finns det rätt och fel? Vilka är förväntningarna på partnern? Vad betyder det att leva i en tvåsamhet? Hur mycket anpassar vi oss efter underförstådda strukturer för att helt enkelt få det att fungera? Stycket använder en blandning av uttryck och känslor som visar exempel på Skalbergs typiska berättande och kvickhet.

Kärlek och tvåsamhet genomgår en allvarlig kris just nu. Människor jämställer kärlek med konsumtion och tänker att det alltid går att välja någon bättre. Idag är det lätt att swipa bort ett problem och ersätta en relation med någon annan. Jag tror inte det nödvändigtvis leder till någon slags lycka i slutändan då många försöker hitta en exakt kopia utav en själv.

Felix Skalberg har arbetat som dansare och koreograf i både Sverige och utomlands. I Göteborg har han tidigare skapat verk åt 3 Våningen och Gothenburg Fringe Festival. Skalberg arbetar med att få in fler dimensioner i den moderna dansen och underhåller publiken med dans, talad dialog och skruvad humor.

 

 Se filmad dokumentation här.

 

Medverkande

Koreograf
Dans
Film
Ljus

Sök