Scenarkivet /

Destination Atalante

New Opera Co

Destination Atalante är Atalantes mötesplats för publik, konst och konstnärer från olika genrer. Här presenteras arbeten som pågår, här berättar konstnärer om tankarna bakom. Här får publiken titta in i processer och samtala med artisterna och varandra. Här möts artister som inte känner till varandra och prövar, visar, undersöker.

 

Destination Atalante har kommit att presentera en lång rad artister och konstnärer i oförglömliga möten under 2018 och 2019. Under hösten blir det två Destination, en i november och en december. Det är platsen för alla som är nyfikna på det allra senaste, på evenemang där en aldrig vet vad som kommer att hända. Blir det ett samtal, en film, en drag queen, en dansimprovisation, en kulturpolitisk debatt eller en hel föreställning? Det vet en aldrig…

 

Konstkollektivet Högen [improvisationsgrupp] 

– Gör två nedslag med dans och musik. Denna gång med Mari Vittradotter, Sara Axelsson, Anna Emilsson, Britta Kangas, Tanja Andersson, Jorge Alaide och Niklas Rydén.

 

Gathenhielmska Huset  [en para-institution]

– Det är dags för det mytomspunna 1700-tals Huset på Stigbergstorget att pånyttfödas. Isabel Lagos är projektledare, teater och opera regissör med huvudfokus på platsutveckling. Hon har under två år hyrt huset i andra hand med syfte att huset ska bli ett kulturellt nav. Förutom engagemang från nya och gamla hyresgäster har det skapats ett team som är del av Husets utveckling i det praktiska och konstnärliga. Team: Joel Heirås, Patho Galvèz, David Sperling Bolander, Jorge Alcaide och Juan Carlos Poblete.

 

Hannes Rydén, Niklas Rydén [musikdrama, VR] 

– Med NewOpera CO skapar Niklas Rydén annorlunda musikdramatik. Från hans senaste verk Regrets har tio korta sånger omskapats till en VR-upplevelse. Tillsammans med visuelle programmeraren Hannes Rydén har han laborerat fram olika miljöer med fokus på rumsligt ljud och på mötet mellan film och 3D. På Destination får alla pröva VR-hjälm. Läs mer.

 

Victor Dohlsten [skådespelare, författare]

– Victor Dohlsten har både varit en del av ensemblen på Prague Shakespeare Company, och gjort Hollywood-debut i projekt för HBO, National Geographic och Amazon Prime. Efter mycket film och teater kom han hem till Göteborg för att spela "Farväl Majorna" som han skrivit tillsammans med sin bror John. Brödernas tidigare föreställning spelades för utsålda hus på både Aftonstjärnan (2018) och Stora teatern i Göteborg (2019), och nu är Victor och John tillbaka med en ny föreställning om Lars Gathenhielm. Föreställningen "Lasse i Gatan" tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige där en fartfylld berättelse väntar.

 

Se filmad dokumentation här.

 

Medverkande

Medverkande

Sök