Scenarkivet /

Baba Karam - Genom Jamileh & Khordadian

Konstgruppen FUL

Konstgruppen Fuls scenkonstverk har premiär under Göteborgs dans- och teaterfestival och är en deltagande dansföreställning som utgår ifrån den populära iranska dansformen baba karam.

Tre performers och en DJ bjuder upp gästerna (publiken) till dans och queera dansminnen, i ett rum inspirerat av separatistiska fester där alla får möjligheten att dansa för och med varandra.

Verket är en hyllning till de två tongivande och välkända amerikansk-iranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian som inspirerat miljontals runt om i världen att dansa baba karam. De har med sina viktiga arbeten förskjutit gränserna för vad dans kan göra och betyda för människor.

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian är också ett verk som ställer frågor kring intimitet, mobilitet och vårt behov av att skapa rum för gemenskap som överbryggar fysisk distans. Detta till följd av den rådande pandemin men också som en självklar verklighet för människor levandes i diaspora, på flykt och i en tid av klimatförändringar. 

Läs mer

Medverkande

Scenografi
Video
Koncept
Medverkande

Sök