Scenarkivet /

I’m a very understanding woman

Amanda Apetrea & Mica Sigourney

I’m a very understanding woman är en blandning av dansuttryck, komedi, satir och generositet späckad med fejkblod, smink, peruker och kostym. Verket iscensätter koreografernas dröm om en bättre värld, en värld sedd genom känslofyllda, queera transutopiska feministiska glasögon. I det glättiga finns ett underförstått lidande, en hemlig kunskap. Där finns förståelse och missförstånd.

Föreställningen tar avstamp i uttryck från Vaudevillian Slapstick, drag och 70-talets skräckfilmer och genom att återskapa scener från denna genre blir artisternas kroppar till kvinnors kroppar och publikens blick till den manliga blicken. I’m a very understanding woman är en våldsam kärlekshistoria där alla ges möjligheten att bli och vara kvinnor, för livet eller bara för en stund. I verket utvecklar duon taktiker som integrerar feministiska värderingar, nattklubbsestetik och anti-patriarkala idéer i den samtida dansen. Genom friktion, motstånd och kamp gör de en föreställning som mosar våra föreställningar om att vara en kvinna, i ”dans”, i ”drag” och i världen.

 

Amanda Apetrea är dansare och koreograf med bas i Stockholm. I hennes arbete integrerar hon politiska teorier som feminism, sexpositivism, kroppspositivism, transfeminism och queerutopism. Hon är utbildad på Balettakademin och koreografutbildningen på DOCH.

 

Mica Sigourney är performanceartist, drag queen, kurator, gogo-dansare och klubbarrangör. Sigourney skapar drag-nummer, performance-installationer och teaterpjäser som balanserar mellan det konstruerade och sårbara/autentiska.

 

Medverkande

Koncept
Dans
Scenbild
Kostym
Teknik
Producent

Sök